Rotaryclub en Masako Otsaka vieren kerst met BoerenBlij

HASKERHORNE Een heerlijke kerstsfeer op BoerenBlij ook dit jaar weer verzorgd door pianiste Masako Otsaka and friends. Op dinsdag 18 en woensdag 19 december was er weer een benefietconcert. De Rotaryclub Joure heeft dit mede mogelijk gemaakt.

Er klinkt pianomuziek als de bezoekers van de zorgboerderij na het kerstdiner richting het voorhuis gaan. Iedereen op zijn kerstbest en iedereen verheugd zich op wat komen gaat. Wanneer Masako het organiseert kun je ervan uitgaan dat er een gevarieerd programma wordt gebracht. Dat werd ook dit jaar weer waargemaakt.

Zo speelden Maaike van der Lijn en Diet Algra een pianosolo en werd er door 2 duo’s een stuk met 4 handen gespeeld terwijl door Miep Reeder & Marianne Komen en Irmgard den Hollander & Jaap van der Meulen en er was een stuk op viool en piano van Nynke en Jitske van der Schaaf. Tevens waren er 13 leerlingen van de opleiding Onderwijs Assistente Muziek van het ROC te Drachten onder leiding van gitarist Jan Bartlema. Er werd meegezongen en mee gedanst.

Masako Otsaka, de Roteryclub Joure en BoerenBlij zijn blij met de verbinding die ieder jaar met kerst de bezoekers en de zorgboerderij doen stralen. Vanaf 01-01 2019 zal BoerenBlij over worden genomen door Ouderenzorgorganisatie Patyna. De traditie van het kerstconcert zal blijven, het voorhuis blijft natuurlijk beschikbaar hiervoor.

Tekst: Cassy van den Bosch