Glowsticks in plaats van fakkels tijdens optocht

JOURE - De harde wind vrijdagavond maakte dat de kinderen van de jaarlijkse fakkeloptocht dit jaar niet met echt vuur mochten lopen. De organisatie besloot daarom glowsticks uit te delen.

De tocht startte op De Merk. Na de toespraak van burgemeester Fred Veenstra liepen de kinderen naar het Douwe Egbertsplein. Met voorop twee steltlopers, gevolgd door de arrenslee met de Kerstman, kerstvrouw en de elfjes. De kerstman ging met hun mee in de arrenslee. Aan het einde van de tocht werden ze getrakteerd om een kop warme chocolademelk.

De organisatie is in handen van de lokale winkeliers. De komende dagen is er nog van alles te doen in Joure. Zaterdag 22 december openen de Jouster kerken hun deuren voor de Open Kerkendag. Daarnaast is op diverse plekken in de Midstraat muziek en entertainment. Op zondag 23 december is er een koopzondag van 12 tot 17 uur. Na de kerstdagen stunten de winkeliers weer met de prijzen. Op 27, 28 en 29 december is tijdens de Boxing Days kortingen veel aanbiedingen tot wel 70 korting. Op zondag 30 december is de Knock-out Koopzondag.