Lutz Jacobi lanceert Fries Huurderssteunpunt

JOURE - Lutz Jacobi heeft woensdag de officiële ingebruikname van het frieshuurderssteunpunt.nl voor haar rekening genomen. Jacobi wordt al sinds lange tijd erkend als een van de belangrijkste toonzetters van de belangenbehartiging voor groepen kwetsbare mensen in de samenleving.

In het kader van de armoedebestrijding in Friesland en het tegemoetkomen van huurders met een smalle beurs hebben de Samenwerkende Huurdersorganisaties Friesland (OSHF) de handen ineen geslagen voor een Fries huurderssteunpunt. Een online setting waar de bezoeker in één oogopslag kan zien welke regelingen, fondsen en voorzieningen er mogelijk zijn in de eigen gemeente of voor de eigen persoonlijke situatie.

De website Frieshuurderssteunpunt.nl geeft op eenvoudige en overzichtelijke wijze inzicht in de mogelijkheden om woninglasten te beperken en/of huishoudinkomens te vergroten. De OSHF hoopt hiermee een handreiking te doen aan huurders en gezinnen in Friesland die wel wat steun kunnen gebruiken. Aan het steunpunt heeft onder andere Huurdersvereniging Haskerland meegewerkt.