Vluchtelingenwerk zoekt Maatschappelijk Begeleider

Joure - Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk en heeft u affiniteit met vluchtelingen? Meldt u dan nu aan of kom vrijblijvend langs bij het kantoor van Vluchtelingenwerk voor een oriënterend gesprek.

Als maatschappelijk begeleider bent u het eerste contact van de vluchteling in zijn/haar nieuwe woonplaats en gaat u regelmatig op huisbezoek. Uw taken zijn oa de vluchteling informeren over Nederlandse gewoonten en regelgeving, uitkering en toeslagen aanvragen, samen kleine problemen aanpakken, bekend maken met sociale voorzieningen, brug naar de samenleving zijn en de vluchteling coachen in zijn eigen zelfredzaamheid. Van VluchtelingenWerk krijgt u hiervoor een inwerkperiode en professionele begeleiding, scholing en een goede onkostenvergoeding.
Van u vraagt VluchtelingenWerk dat u minimaal een dagdeel per week beschikbaar bent, goede schriftelijke en mondelinge kennis van het Nederlands hebt, geduld hebt en kunt relativeren en bereid bent naar scholingsbijeenkomsten te gaan. Kijk voor meer informatie op http://vsp-joure.nl/vacatures/nieuwe-vacatures/ en op www.vluchtelingenwerk.nl