Bibliotheek bruist tijdens De Nationale Voorleesdagen 2016

DFM - 
Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Kinderen zijn niet gauw te jong om te worden voorgelezen. Al heel snel vinden ze het leuk om met papa of mama plaatjes te kijken en naar de bijbehorende verhaaltjes te luisteren.

Tijdens De Nationale Voorleesdagen van woensdag 27 januari tot en met zaterdag 6 februari 2016 krijgen kinderen die lid worden van de bibliotheek een welkomstcadeautje en is er van alles te doen in de bibliotheek. Wie wel wat voorleesinspiratie kan gebruiken, doet er goed aan een bezoekje te brengen aan de bibliotheek. 
Lid worden
Kinderen tot zeven jaar die lid worden tijdens de Voorleesdagen krijgen een lief welkomstcadeautje: een vingerpoppetje van het geitje uit het boek 'We hebben er een geitje bij!’, het boek dat verkozen is tot Prentenboek van het Jaar 2016.

Boek & Muziek
Op 30 januari om 15.00 uur komt Hinke Strien van Het Muziekbeestje langs in Bibliotheek Joure met een muzikale voorleesactiviteit rondom het Prentenboek van het Jaar. Zelf aan de slag 
Tijdens De Nationale Voorleesdagen wordt het belang van voorlezen nog eens extra benadrukt. Ouders en kinderen worden enthousiast gemaakt om meer te gaan lezen. Maar de bibliotheek ondersteunt ouders ook bij het voorlezen buiten deze speciale week. Met haar uitgebreide collectie fantasierijke prentenboeken bijvoorbeeld. De bibliotheekmedewerkers zoeken graag mee naar een geschikt boek voor uw kind.