Biljarten | Jan de Jong wint 19e Knock-out toernooi Oosterzee

Oosterzee - De loting voor het knock-out toernooi van de biljartvereniging Pommerance vond donderdag 28 januari plaats in Café Restaurant Tjeukemeer Oosterzee. Traditioneel is deze verricht door de winnaar van vorig jaar en zo koppelde Jappie ten Wolde de 48 deelnemers.

Op  vrijdag werden de eerste partijen gespeeld die konden rekenen op veel belangstelling. Zoals altijd was de spanning wat groter dan normaal omdat de spelers zich geen slechte wedstrijd konden veroorloven in het knock-out systeem. 
De 18 partijen op vrijdag en nog 6 op de zaterdag besliste welke 24 deelnemers door gingen naar de 2e ronde. Op zaterdag werden de 2e en 3e ronde gespeeld. Laat op de avond was duidelijk welke 6 deelnemers op zondag een gooi zouden gaan doen naar de in Oosterzee fel begeerde titel. Omdat dit jaar voor het eerst er ook een verliezerronde was toegevoegd waren er ook 6 spelers die op zondag konden gaan strijden voor de eer van de verliezers. Er werd nog een hele tijd nagepraat en geanalyseerd aan de bar waar Peter en Froukje Fabriek, (overigens net wederom door Heineken gekroond tot het beste café in de regio), voor de hapjes en drankjes zorgden. De 6 winnaars van de 3e ronde streden op de zondag in 2 poules voor een plaats in de Grote Finale. Na 6 zinderende poule wedstrijden mochten Willem Bosscha en Koert Schokker strijden om plek 3 en 4. In een mooie strijd ging Willem Bosscha met 3e plaats aan de haal. In de finale was het een prachtige strijd tussen David de Haan en Jan de Jong. Jan hield de zenuwen het beste onder controle en mocht zich na een zinderende wedstrijd laten kronen tot winnaar van het 19e knock-out toernooi van Oosterzee. De beste dame van het toernooi is Froukje Fabriek. We danken iedereen weer voor zijn aanwezigheid.