Collecte NSGK haalt 1.100 euro op in DFM

Joure - Collectevrijwilligers van De Fryske Marren hebben gezamenlijk 1.116,60 opgehaald voor Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK).

Landelijk hebben de collectanten 743.000 euro verzameld. Ongeveer 12.000 vrijwilligers gingen in november 2015 door heel Nederland langs de deuren om geld in te zamelen. Directeur Ingrid Tuinenburg: ,,Het is geweldig dat zo veel vrijwilligers zich opnieuw met hart en ziel en door weer en wind hebben ingezet voor kinderen en jongeren met een handicap. Het weer zat ons dit jaar zeker niet mee. Zonder hen, maar ook zonder de mensen thuis die gul hebben gegeven, zouden wij ons belangrijke werk voor deze kinderen en jongeren niet kunnen doen." Gewoon meedoen 
NSGK is het goede doel voor kinderen en jongeren met een handicap in Nederland. Met de hulp van donateurs en vrijwilligers steunt de stichting jaarlijks honderden projecten die hen helpen om gewoon te spelen, leren, wonen en werken, liefst samen met leeftijdgenoten zonder beperking. Want ‘samen’ is niet alleen leuk en leerzaam maar ook belangrijk omdat samen leven als volwassenen begint bij samen opgroeien. 
Vrijwilligers welkom
 NSGK ontvangt geen subsidie en kan haar werk doen dankzij donateurs en vrijwilligers. In veel plaatsen heeft de stichting nog vrijwilligers nodig. Wie wil meehelpen met de collecte voor kinderen met een handicap kan zich aanmelden via www.nsgk.nl of telefoonnummer 020-6791200. NSGK is in het bezit van het CBF-keurmerk, dat staat voor een verantwoorde fondsenwerving en -besteding.