Roos de Wilde de Ligny Nederlands Kampioen wapenkata junioren

Joure - Het NK Karate is zaterdag 13 februari gehouden in Almere. Leirissa Gym deed mee met 5 leden: Femke Dijkstra, de zusjes Roos en Joyce de Wilde de Ligny (alle drie uit Joure), Jan Haan uit Steggerda en Ron Huizinga uit Heerenveen.

In de poule kata (demonstratievorm) voor meisjes 9 t/m 11 jaar kwamen Femke en Joyce uit. Zij zaten in een poule van maar liefst 14 meisjes. Joyce was als eerste van de Jousters aan de beurt. Ze liep een moeilijke kata, maar deed het erg goed. De jury beoordeelde haar kata met zoveel punten dat ze een tijdje bovenaan heeft gestaan. Helaas kwamen er op het laatst nog drie meisjes voor haar, waardoor ze net buiten de prijzen viel met haar vierde plek. Net toen Femke klaar stond om te beginnen aan haar kata, wilde de organisatie met de jury overleggen. Hierdoor werd Femke uit haar concentratie gehaald, maar ze liep de moeilijke kata toch goed en eindigde op een zevende plek.
Hierna was Roos aan de beurt. Zij deed mee in de poule kata junioren meisjes 11 t/m 15 jaar. Roos zat in een zware poule met meisjes die allemaal een hogere graad hebben. Ze liep dezelfde moeilijke kata als Femke en Joyce. Dit deed Roos zo goed dat ze de derde prijs heeft behaald.
 Bij de veteranen heren zat Jan in een sterke poule met deelnemers die, net als Jan, allemaal de zwarte band hebben. Hij eindigde met zijn goed uitgevoerde kata op een mooie derde plaats.
Na de gewone kata’s waren de wapenkata’s aan de beurt. Roos kwam uit in een gecombineerde poule voor junioren (jongens en meisjes). Zij liet een kata zien met een bokèn (een houten zwaard). Dit was de tweede keer dat ze dat deed op een groot toernooi en ze wist de jury er zo mee te imponeren dat ze de hoogste score toebedeeld kreeg. Daarmee mag ze zich Nederlands Kampioen noemen.
 Als laatste kwamen Jan en Ron uit bij de wapenkata voor veteranen heren. Jan liep een hele mooie kata met katana (zwaard), maar moest genoegen nemen met de vijfde plek. Ron heeft zijn kata met de Bo (lange stok) af moeten breken in verband met een blessure aan zijn enkel. Hij heeft wel genoeg kunnen laten zien wat de jury kon beoordelen en eindigde met zijn score toch nog op een mooie vierde plek.