Agenda | Lezing Jan Tijsma over Nationaal landschap Z.W. Fryslân in de 4 seizoenen

Lemmer - Jan Tijsma houdt een dialezing over Nationaal landschap Z.W. Fryslân in de 4 seizoenen in het Dienstencentrum Senioren.

Op dinsdag 1 maart komt Jan Tijsma om 14.00 uur naar het Dienstencentrum Senioren om via een dialezing een beeld te geven van de natuur in onze omgeving. Centraal staan de vier seizoen in Zuidwest Fryslân. Ook vertelt hij, met mooie beelden, het verhaal over ontstaan van het landschap en sluit hij af met een kleur- en klankrijke audiovisual van 35 minuten, waarin het landschap, de stadjes, dorpen en de natuur rijkelijk aan bod komen. Samen met de zorgvuldige gecomponeerde muziek voltrekt zich voor uw ogen een aaneenschakeling van beelden zoals u ze nog nooit eerder gezien heeft. Jan Tijsma is iedere week meerdere dagen op pad binnen Nationaal landschap Zuidwest Fryslân en leg met de digitale camera momenten vast die hij in beeld krijgt. Het gebied strekt zicht uit vanaf Lemmer, richting Joure, Sneek, Bolsward naar de afsluitdijk en vervolgens langs de kustlijn van het IJsselmeer terug naar Lemmer. Dat is het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân. 
Van 2008 tot 2016 is hij er gebiedsambassadeur geweest en heeft in die jaren met veel plezier presentaties in allerlei dorpen en stadjes in Fryslân verzorgd.
Het landschap is in de loop van de eeuwen veranderd en dat zal zo ook in de toekomst gaan. Met zijn fotografie probeer hij het landschap -zoals het NU is- in beeld te brengen en als referentiekader voor de toekomst te bewaren. Als u van de natuur houdt en meer wilt weten over Zuidwest Fryslân, kom dan op 1 maart naar het Dienstencentrum Senioren en meldt u voor 28 februari aan bij de heer Bert Schotanus, telefoon: 0514-563566 of bij de heer Jan Venema, telefoon: 0514-561937