Talenten Excelsior in de spotlights

Ouwsterhaule - Sinds een aantal jaren organiseert Muziekvereniging Excelsior Ouwsterhaule een onderling solistenconcours voor de jeugdleden.

Tijdens zo’n solistenconcours speel je als muzikant (alleen of met meerdere muzikanten) een muziekstuk waarbij je jouw kunnen laat horen. Een deskundige jury zal het optreden beoordelen en uiteindelijk komen daar een aantal winnaars uit. Afgelopen donderdagavond, 25 februari, was het weer zover. In dorpshuis De Hichte hebben 23 talenten gestreden om de bekers. In totaal werd er in drie categorieën gespeeld. De avond begon met de drie meiden van het c-orkest. Zij zitten nog maar net op les en moesten nu voor het eerst voor een publiek alleen een stuk spelen. De avond werd geopend door Frouke op saxofoon. Ze kon het stuk ‘roodborstje tikt tegen ’t raam’ zelfs al uit haar hoofd spelen. Daarna mocht Meike, die het aandurfde om twee stukken te spelen. En tot slot Marije, die zo zelfverzekerd op het podium stond en het stuk “Achtsten Medley” erg goed kon spelen en daarom de 1e prijs kreeg, op de voet gevolgd door Frouke en Meike.
 Daarna was het de beurt aan de eerste categorie van het B-orkest. Deze meiden en jongens zitten al iets langer op les en spelen wat langere stukken, vaak begeleid door de cd. Het stuk ‘Harmonie van St. Oeffelt’ bleek erg populair te zijn, en voor het publiek ook erg leuk om naar te luisteren. De winnares liet volgens Gerben zien dat ze het stuk ‘Saxomatic’ goed in swing kon spelen. Dit is best lastig, maar het lukte Anke op saxofoon erg goed en verdiende daarmee de eerste prijs. In de tweede categorie van het B-orkest bleek de liefde centraal te staan. De meest stoere jongens speelden de mooiste liefdesliedjes (zoals de ‘Lion King’) en de winnaar kon zijn stuk dan ook heel muzikaal en romantisch spelen: Freek op trompet won de eerste prijs met zijn uitvoering van ‘Loyalty or love’. Maar ook de andere optredens waren prachtig om naar te luisteren, zoals het duet van Anne & Geert, ‘He’s a Pirate’ van Anne-Jan en het bekende ‘Circus Rensz’, gespeeld door Elske op xylofoon. Bijgevoegde foto: De drie winnaars van het solistenconcours: Freek, Anke en Marije