Agenda | CineMiks draait The Dark Horse

Joure - Woensdag 16 maart vertoont CineMiks het drama ‘The Dark Horse’ (2014). Deze film, die zich afspeelt in Nieuw Zeeland, vertelt het waargebeurde en indrukwekkende levensverhaal van Genesis Potini.

Potini was een briljante maar weinig bekende schaakgenie. Hij maakte zich, ondanks zijn bipolaire stoornis, sterk voor de toekomst van achtergestelde kinderen. In een samenleving waarin het voor veel jongeren moeilijk was de verleidingen van het verkeerde pad te weerstaan, probeerde hij door middel van het schaakspel hun leven weer op de rails te krijgen en ze te inspireren. Deze rol wordt gespeeld door Cliff Curtis, 's werelds populairste Maori-acteur. The Dark Horse kreeg op het filmfestival in Rotterdam de publieksprijs. Het is een sterk en hartverwarmend verhaal, dat nergens een zoet melodrama wordt. 
De kassa aan de Brugstraat 1 te Joure opent om 19.30 uur. De film wordt om 19.45 uur vertoont op in de donkere zaal van Miks welzijn op een groot scherm, voor het (bijna) echte bioscoop gevoel. De entree bedraagt € 5,- (inclusief een consumptie). Aanmelding vooraf is niet mogelijk. CineMiks is een ontmoetingsactiviteit van Miks welzijn, waar elke derde woensdag van de maand een mooie, vaak hartverwarmende, indringende of inspirerende speelfilm wordt vertoond. Deze activiteit is bedoeld voor volwassenen van alle leeftijden! CineMiks is dichtbij, goedkoop en bovendien gezellig; in de pauze is er onder het genot van een kopje koffie of thee voldoende tijd voor een praatje. Wilt u elke maand informatie over de eerstkomende film via email ontvangen? Geeft u dan als belangstellende op via rdekonink@miks-welzijn.nl. De informatie over de film wordt ook vermeld op de website www.miks-welzijn.nl Geen vervoersmogelijkheid? Schakel de SVS in! De vrijwillige chauffeurs van deze vervoersdienst brengen u tegen een geringe vergoeding naar CineMiks en vice versa. Bel hiervoor op werkdagen tussen 9.00 en 10.30 uur: 0513-418520 (minimaal één dag van te voren).