Agenda | Het Fries Verzet bij Iepen Doar

Joure - De laatste Iepen Doar van het seizoen is op woensdag 23 maart om 14:00 uur. Dit keer is de titel 'Een verhaal dat je raakt'.

De heer Hans Groeneweg, medewerker educatie van het Fries Verzetsmuseum, neemt ons mee terug naar de tijd van de Tweede Wereldoorlog in Friesland. Met verhalen die raken en aan het denken zetten. Over mensen die moeilijke keuzes moesten maken in een bijzondere tijd. Ooggetuigen en voorwerpen met een persoonlijk verhaal brengen de oorlog heel dichtbij. Daar waar mogelijk zal in de presentatie worden ingegaan op de oorlog in Joure en omgeving.
Iepen Doar vindt plaats bij Miks welzijn, Brugstraat 1 te Joure. De entree bedraagt € 5,- (inclusief een consumptie). Aanmelding vooraf is niet mogelijk. Er is plaats voor 55 belangstellenden. In het najaar zal weer gestart worden met een nieuwe reeks boeiende lezingen. Iepen Doar biedt een afwisselend winterprogramma, met lezingen rond cultuur, natuur en historie. De bijeenkomsten worden georganiseerd op diverse woensdagmiddagen door Miks welzijn, in samenwerking met enkele enthousiaste vrijwilligers. 
Voor meer informatie kunt u bellen met Miks welzijn op telefoonnummer 0513-414593, en vragen naar Rosalie de Konink.