Korfbal: Joure 1 – Noordenveld 1

JOURE - Nadat we in regenachtige en winderige omstandigheden onze warming-up hadden volbracht begonnen we de wedstrijd met een doorbrekende zon. Noordenveld stond voor ons, de bijna ongeslagen koploper van de competitie en we begonnen vol goede moed aan de wedstrijd. Vorige keer eindigde de wedstrijd in een 24-7 verlies dus we waren gebrand om het dit keer op een iets minder groot fiasco uit te laten lopen.

De Jousters begonnen fanatiek aan de wedstrijd en ondanks dat de aanvallen redelijk goed liepen werd er niet gescoord. Aan de zijde van Noordenveld liep het ook goed en daar werden de kansen wel goed benut. Het stond dan ook al snel 0-3, waarna Jeanine de Leeuw de stand na een benutte strafworp op 1-3 zette. Nadat Noordenveld een doelpunt maakte gaf Sierd van der Goot reactie met een doelpunt voor de 2-4. De Jousters begonnen in de wedstrijd te komen maar het was Noordenveld die vrij vlot achter elkaar 2 doelpunten wisten te maken. Na een mooie snelle actie door samenspel van het gehele vak wist uiteindelijk Hilde Kiers de stand door middel van een mooie doorloopbal de stand op 3-6 te zetten. Noordenveld speelde makkelijk en wist ondanks het goede verdedigen van Joure te scoren. Nadat Hilde Kiers nog de 4-9 maakte met een afstand schot gingen de teams rusten met een stand van 4-11.

Joure kwam de kleedkamers uit na een bemoedigend woord van de coach Martin Roesink. De wedstrijd was nog niet gespeeld maar we moesten wel meer gaan scoren om nog kans te maken. Helaas gebeurde dit niet en scoorde Noordenveld wel. Na 11 minuten spelen in de tweede helft stond de tussenstand op 4-16. Ze begonnen uit te lopen ook al scoorde Sierd van der Goot nog de 5-16 om de stand iets te drukken. Noordenveld begon nadat ze meer begonnen te scoren figuurlijk en bijna letterlijk te vliegen en wist snel meer nog te scoren. Ondanks dat Joure doorzette stond de stand uiteindelijk op 5-23. Marc Vrieseling maakte voor Joure nog het laatste doelpunt wat de stand qua doelsaldo gelijk maakte aan de vorige wedstrijd, 6-23. Dit was tevens ook het laatste doelpunt van de wedstrijd.

Er staan nog 4 wedstrijden op het programma en de Jousters zullen de volgende wedstrijd uit tegen DWA/Argo op dinsdag 3 mei echt punten moeten pakken om definitieve degradatie uit de 3e klas te voorkomen. Daarnaast mag onze concurrent onderin MN & W niet meer winnen. De kansen zijn relatief klein maar ze zijn nog degelijk aanwezig.