Topdarts met Jouster Danny Noppert

OUDESCHOOT - Komend weekend staat Oudeschoot in teken van topdarts. Zaterdag 7 mei en zondag 8 mei zullen de beste darters uit de noordelijke provinciën de strijd met elkaar aan gaan in Café ’t Skoat te Oudeschoot.

De organisatie ligt dit weekend in handen van RWB Darts. Nationale topdarters als Rick Hofstra, Danny Noppert (Joure), Wesley Harms, Jan Dekker en Richard Veenstra zullen allen op zaterdagavond te bewonderen zijn op de Friesland Darts Classic, waaraan 32 nationale en regionale topdarters aan deel zullen nemen. De deelnemers zullen op de avond zelf geloot worden in acht groepen, waarna de beste twee uit de groep door zullen stromen naar de knockoutfase van het toernooi. Het wordt een echte strijd tussen de noordelijke provinciën, zo zien we de beste spelers van Friesland, Groningen, Drenthe en Noord-Holland op de deelnemerslijst staan.

De beste acht spelers zullen er vandoor gaan met het nodige prijzengeld. Om het toernooi nog een extra tintje te geven, zal de finale geleid worden door niemand minder dan BDO-scheidsrechter Marco Meijer, ook bekend van de Lakeside World Darts Championships en Dutch Open.

De Friesland Darts Classic zal van start gaan om 20.00 uur. Op zondagmiddag heeft iedereen de mogelijkheid om deel te nemen aan de Friesland Knockout, het is dus ook toegankelijk voor de recreatieve darter. Dit toernooi zal ook gehouden worden in Café ’t Skoat te Oudeschoot en zal van start gaan om 12.30 uur en het inschrijfgeld bedraagt 10 euro per persoon, inschrijven kan op de dag zelf tot 12.00 uur.

Ook de Friesland Knockout is een innovatief toernooi, want zoals de naam het al zegt, zal er een knockouttoernooi gespeeld worden. Het kan dus gewoon zijn dat het naar een rondje klaar is. Het gehele toernooi zal er Best of 9 legs 501 gespeeld worden. Ook hier zal Marco Meijer de finale weer professioneel leiden. Meer informatie over de toernooien op www.rwbdarts.nl