Fotowedstrijd beeldschoon water

Sneek - Op initiatief van Streekwurk Zuidwest Friesland en de Friese Milieu Federatie, in samenwerking met de gemeente Súdwest-Fryslân, De Fryske Marren en het Wetterskip Fryslân wordt de fotowedstrijd Beeldschoon Water georganiseerd. Het doel is om de schoonheid van water in Friesland te laten zien. De winnende foto’s zullen groot worden afgedrukt en te zien zijn onder ophaalbruggen in Zuidwest Friesland.

Water vormt een onlosmakelijk onderdeel van de karakteristieke natuur van Friesland. Schoon en natuurlijk water is voor planten en dieren een eerste levensvoorwaarde. Maar hoe ziet het leven er boven en onder water eigenlijk uit? De fotowedstrijd Beeldschoon water wil dit in beeld brengen en het verhaal achter de beelden vertellen. Waarom groeien bepaalde planten op de ene plaats wel en elders juist niet? Welke dieren leven er allemaal in en rond het water? Hoe kun je de waterkwaliteit aan het onderwaterleven aflezen? Hoe bijzonder is het dat Friesland voor de helft onder N.A.P. ligt?
Friesland is beroemd om zijn meren, vaarten, riviertjes en de Waddenzee. Water borrelt van leven als je er een beetje beter naar gaat kijken. En dat is nu precies de bedoeling van de fotowedstrijd Beeldschoon Water die georganiseerd wordt door Wetterskip Fryslân en de FMF, de Friese Milieu Federatie van 36 natuur- en milieuorganisaties.
De winnende foto’s worden groot afgedrukt en gedurende de zomer onder verscheidene ophaalbruggen in Zuidwest Friesland opgehangen. Wachtende mensen voor de bruggen zullen blij verrast worden door de mooie foto’s van onder en boven water in Friesland. Voor de jonge fotograaf tot 15 jaar is er een speciale categorie waarmee toegangskaarten te winnen zijn voor de tentoonstelling over water in het Natuurmuseum Fryslân. Deze tentoonstelling wordt  in de herfstvakantie gehouden. De winnende foto’s uit deze categorie krijgen een mooie plek op deze tentoonstelling.
Een onafhankelijke jury samengesteld door de FMF zal de winnaars kiezen.
Meedoen? Ga dan snel naar http://www.friesemilieufederatie.nl/beeldschoon-water/ voor deelname en de voorwaarden. De wedstrijd loopt tot en met 5 juni 2016.