Grasbaanraces op Nutsbaan

JOURE - De M.C.Flying Boetoe houdt op zaterdag 14 mei in hun 43 jarig bestaan voor de zesenveertigste keer de traditionele Grasbaanraces op de Nutsbaan in Joure.

Het gaat bij het Grasbaanracen om snelheid en zo lang mogelijk het gas open houden om vervolgens driften door de bocht te gaan. Met veel lef razen de coureurs zij aan zij met snelheden tot boven de 120 km/h. op de rechte stukken voorbij, waarbij de schutting staat te klapperen.

Dit jaar is gekozen voor een Jeugd en Nationale programma zodat net als vorig jaar ook alle jeugd klassen vanaf 50cc aan de start verschijnen. De leeftijd van de coureurs ligt daarbij tussen de 5 en 64 jaar. De helden uit de regio die voor eigen publiek gebrand zijn op een podiumplek, zijn Danique en Kaylee Schoo uit Sneek (50cc) Fardau de Ree uit Tjerkgaast (85cc) en Jelmer de Ree en Marcel Vlig die beide in de Follow-up uitkomen. Aan dit programma zijn de Shorttracklassen en een veteranen/regio klasse toegevoegd.

Debutant Arnee Elsinga wist met een derde plaats in Balkbrug het podium van de ST2 al te bereiken en zal nu zeker voor de hoogste trede gaan. In de zware Shorttrack ST1 klasse zal er op het scherpst van de snede door Wybe Valkema, Reinse de Jong en Wietze Put worden gereden om voor eigen publiek een podiumplaats te veroveren. Het volledige programma bestaat uit 50cc, 65cc, 85cc, 125 jeugd, damesklasse, 125 special, Special Nationaal, Follow-up, Runner-up, Veteranen en de Shorttrack ST2 en ST1.

Vanaf 10:00 uur wordt getraind, aanvang wedstrijd 13:30 uur. De toegang is geheel gratis.