Joure pakt eerste punten op het veld

JOURE - Het was zaterdag 7 mei de perfecte korfbalmiddag. Het was fantastisch zomers weer, het waaide niet hard, kortom de perfecte combinatie voor een uur korfbal op de Hoge Zomerdijk. De bezoekers uit Hijum, MN&W, stonden een plaats boven de Jousters en deze wedstrijd was de laatste strohalm om degradatie te ontlopen.

Om 1400 uur kwamen beide ploegen in beweging voor een mooie wedstrijd op de Jouster velden. De bezoekers maakten de eerste goal van de wedstrijd, dit werd echter vrijwel direct beantwoord met een goal van Marc Vrieseling. MN&W kwam hierna andermaal op voorsprong, zus Kim Vrieseling had het kunstje echter goed afgekeken en liet ook een doelpunt noteren. Het trio ‘M’: Martin de Jong, Martijn van Dijk en Marjan Otter namen hierop het voortouw, bij maar liefst een quintet goals waren zij het eindstation van goedlopende aanvallen. Tussendoor wist ook Kim Vrieseling nog een keer de korf te vinden. Er werd zodoende met een ruime voorsprong gerust, mede ook door het goede verdedigen van de thuisploeg.

Joure rook de eerste punten, maar moest de tegenstander niet onderschatten. Nadat de Jouster formatie op drie plekken werd gewijzigd, kon de tweede helft losbarsten. De bezoekers kwamen fris uit de kleedkamers, ze vonden gemakkelijk de korf en wisten bij gebrek aan doelpunten aan Jouster zijde, het verschil steeds kleiner te maken. Met nog 25 minuten te spelen en nog maar een marge van twee doelpunten voor Joure, kregen Sierd van der Goot en Elmar van Spil het op de heupen. Beide heren waren loepzuiver van afstand en vergrootten de marge zelfs naar 5 doelpunten verschil. De wedstrijd was zodoende gespeeld en in het restant van de wedstrijd wisten ook Jeanine de Leeuw, Marc Vrieseling en Redmar Bijma allen nog één keer de korf te vinden.

Een degelijke 16-12 overwinning geeft de burger zeker moed richting de laatste twee wedstrijden. In theorie zou Joure namelijk nog in de 3 e klassen kunnen blijven. De formatie moet dan de resterende twee wedstrijden winnen en concurrent MN&W mag niet meer tot winst komen in haar resterende wedstrijden. De Jousters speelden ook afgelopen dinsdag nog een wedstrijd, uit tegen DWA uit Winsum, deze werd na een gelijk opgaand gevecht in het voordeel van DWA beslist.

Komend weekend is Joure vrij en de volgende belangrijke wedstrijd is uit tegen V&V in Garyp.