Stal Hettinga doet goede zaken in Oudega

Joure - De eerste Friezen selectie vond zaterdag 28 mei plaats in het Friese Oudega. Ria Hettinga mocht als eerste met haar eigen stal hettinga´s Doutzen starten in de L dressuur mennen.

Beide proeven kon ze fijn rijden en werd ook beloond met 196 punten en 185 punten, goed voor 3 winstpunten en een derde prijs. Daarna had ze Landsvrouwe fan stal Redia voor de kar ingespannen. Ze reed deze merrie zelfs naar 202 en 190 punten, dus mocht ze weer naar het podium om de eerste en tweede prijs op te halen. Ook die ochtend mocht Angela Hoekman haar Blomke fan Nylanzate weer voor de kar zetten in de M dressuur mennen. Ze reed een goede eerste proef waarmee ze werd beloond met 197punten en een tweede prijs.

´s Middags vond de Z dressuur nog plaats waar Ria ook nog twee paarden ging starten. Eerst mocht Jeltsje fan ´e lange ekers even zweten maar niet voor niks, ze kreeg de witte rozet aan gehangen met 191 punten en in de tweede proef net buiten prijzen met 193 punten. En het laatste paard ´Cecilia van zweins` reed ze ook net buiten de prijzen met 192 punten.