Kris Huisman Nederlands Kampioen en Dagmar Rozendal Fries Kampioen

VUGHT - Kris Huisman van C.S.C. Joure is zaterdag Nederlands Kampioen geworden bij de Pupillen niveau 10 tijdens de finale in Vught. Zijn clubgenoot Boaz de Hoop werd heel netjes achtste van de 30 deelnemers.

Beide jongens hebben geweldig gedraaid. Kris haalde een uitzonderlijk hoge score van 19.90 op rekstok. Boaz deed het bijzonder goed op voltige. Het deelnemen aan een NK is al een hele prestatie en ervaring op zich. Dat ervoeren ook 2e divisie turnsters Maaike Steneker (Jeugd) en Lieke Jouwsma (Pupillen 2) afgelopen zaterdag in Waalwijk. Hoewel ze beide fantastisch draaiden, ging het dit keer helaas mis op balk en belandden ze daardoor niet meer bij de eerste tien, zoals gehoopt.

In Buitenpost was nog een derde wedstrijd waar C.S.C. Joure deelnam en prijzen pakte, het Fries Kampioenschap voor wedstrijdgroep 3 (niveau D3). Vooral de Jeugd 1 meiden waren goed op stoom en lieten mooi turnen zien. Atty Mulder werd 5e, Jente Sietsma 4e, Mirthe de Jong 2e en Dagmar Rozendal eerste en daarmee Fries Kampioen. Bij de Pupillen 1 werd Elke Yntema 25e en bij de Pupillen 2 werd Sinne de Krijger 5e, Nynke Mirte Faber 6e en Jildou Fekken 10e.