Instap-rondleiding door tentoonstelling NIEUW!

Joure - Museum Joure houdt op 1 en 22 juni om 13.30 instaprondleidingen door de tentoonstelling NIEUW! 200 jaar innovatie en vakmanschap, natuurlijk gevolgd door een rondleiding door de rest van het museum.

Aanmelden voor de rondleiding is niet nodig, wie om 13.30 in het museum aanwezig is, mag gewoon mee. De rondleiding inclusief entree en een heerlijk kopje koffie of thee na afloop, kost € 7,50 per persoon. Museumkaarthouders betalen €1,-.

Tijdens de rondleiding vertellen de gidsen van Museum Joure bezoekers over bijzondere objecten, zoals de kettingmachine en de theezakjesmachine. En natuurlijk vertellen ze smeuïge verhalen over de geschiedenis van Joure en de relaties tussen de verschillende bedrijven.

Joure is van oudsher een plaats van bedrijvigheid. Hier werden onder andere klokken, zilver en goud, koffie en thee, meubels en fietslichten gemaakt. In de tentoonstelling NIEUW! 200 jaar innovatie en vakmanschap zie je hoe het Jouster bedrijfsleven zich de afgelopen eeuwen heeft vernieuwd. Steeds andere producten, nieuwe verpakkingen en snellere manieren om te produceren. Van kleine werkplaatsen naar hightech fabrieken. Het bijzondere van Joure is dat naast de industrie er ook nog steeds ambachtslieden actief zijn.