Inbraakpreventie bus in Joure

Joure - Wilt u weten wat u kunt doen om een inbraak te voorkomen en om inbrekers een voet dwars te zetten? Kom dan op zaterdag 11 juni 2016 naar de 112 dag tijdens VROEM in Joure.

Vanaf 11.00 uur staat de politie met de preventietruck ‘Stop woninginbraken’ op het parkeerterrein bij de Merk in Joure. Op deze dag geeft de politie ook inlichting over de mogelijkheden van het oprichten van een WhatsApp-groep in uw buurt. Inbraakpreventie Woninginbraken hebben een enorme impact op de slachtoffers. De gezamenlijke inspanningen van de noordelijke gemeenten, inwoners en politie op het gebied begint zijn vruchten af te werpen. Het aantal inbraken in Noord-Nederland is de afgelopen tijd gedaald, maar het aantal is nog steeds te hoog en daarmee onacceptabel. In de preventietruck geven medewerkers van politie en gemeente advies en voorlichting over inbraakpreventie. De preventietruck is een nieuw initiatief van gemeenten, politie Noord-Nederland en het ministerie van Veiligheid en Justitie. Een WhatsApp-groep in uw buurt 
 Overal in Nederland maken steeds meer inwoners gebruik van een WhatsApp-groep om hun buurt of wijk veiliger te maken. Buurtbewoners kunnen elkaar namelijk via WhatsApp attent maken op zaken die spelen in de buurt. Ze kunnen samen een oogje in het zeil houden en sneller verdachte situaties melden bij de politie. De gemeente en de politie juichen het initiatief van een WhatsApp-groep van harte toe omdat buurtbewoners extra ogen en oren zijn in de wijk. Op zaterdag 11 juni geeft de politie uitleg over de mogelijkheden voor de oprichting van een WhatsApp-groep in uw buurt. U bent overdag van harte welkom in Joure. Stand met voertuigen Op de Merk in Joure zal de politie aanwezig zijn met een aantal collega’s en politievoertuigen, waaronder de motorfiets. Voor de kinderen zijn kleurplaten en ballonnen aanwezig zolang de voorraad strekt. Onder de vijftien mooiste en origineelste ingevulde tekeningen verloten zij ook vijftien Police Kid petten. Wil je meedingen naar deze pet vul dan op de achterzijde van de kleurplaat je naam, leeftijd, mailadres of telefoonnummer en lever deze in op het bureau van Politie, Geert Knolweg 69 in Joure. Prijswinnaars krijgen na veertien dagen bericht.