Team FeddeSolar tweede op Young Solar

OOSTERWOLDE - De tweede wedstrijd van de Young Solar Challenge vond afgelopen weekend plaats tijdens Young Emotion in Oosterwolde. Het FeddeSolar team van OSG Sevenwolden is hier tweede geworden.

Al vanaf februari is het FeddeSolar team van OSG Sevenwolden locatie Fedde Schurer bezig met het bouwen en verbeteren van hun zonneboot.

De zaterdag van de wedstrijd begon met een endurance race. De route startte in Oosterwolde en ging richting Appelscha. Voordat de boot mocht vertrekken moest deze eerst aangetikt worden door een teamlid dat hieraan voorafgaand 800 meter zo snel mogelijk moest afleggen. Omdat FeddeSolar’s Carlos de snelste loper was, mocht hun boot, met Martijn als stuurman, als eerst vertrekken. De tocht ging over 15 km en werd, zowel op de heen- als terugreis, onderbroken door te moeten wachten voor de sluis. Na een succesvolle race eindigde FeddeSolar op dit onderdeel op de tweede plaats.

Later volgde het volgende onderdeel: de sprint. Deze kreeg de vorm van een afvalrace. De acht teams die het snelst waren op de 100 meter sprint, moesten daarna in tweetallen tegen elkaar racen waarna de verliezer afviel. Hier viel team FeddeSolar in de halve finale af.

Uiteindelijk eindigde het team op de tweede plek in de dagranking. Dit werd beloond met een mooie beker. FeddeSolar behaalde tijdens de eerste wedstrijd op de Reuzedei in Akkrum de derde plaats. Samen met het resultaat van dit weekend zorgt dat voor een tweede plek in het totaal klassement. De laatste wedstrijd vindt plaats in Grou op 8 en 9 juli. Met 4 punten verschil op de koploper heeft FeddeSolar nog steeds kans op de titel van Nederlands kampioen.

Meer informatie over het FeddeSolar team kunt u vinden op de site: www.feddesolar.nl