Merke Terherne ‘set wrald op syn kop’

TERHERNE - Merke Terherne was in de versukkeling geraakt, tot de organisatie het evenement een paar jaar geleden nieuw leven inblies. Inmiddels is het dorpsfeest weer helemaal de oude, getuige ook het thema van dit jaar: Merke Terherne "set de wrald wer op syn kop”.

Op 1, 2, 3 en 4 september staan voor dorpsgenoten en de gasten gezellige en sportieve activiteiten op het programma. Op donderdag 1 september is ern beachvolleybal in de Buorren. Daags later is er in de Buorkerij ‘Terherne got talent’. Kinderen kunnen zich op vrijdagmiddag vermaken en ‘s avonds is er een sloepenrace met als afsluiter muziek van de Briljantjes in de Buorkerij.

Op zaterdag 3 september nemen verschillende beurten het tegen elkaar op. De dag begint met Kopsoargen op’e poel: een GPS-tocht op het water. Na een gezamenlijke dorpslunch in de Buorkera kunnen deelnemers zich klaarmaken voor de ‘Slag oer de kop’: een estafette met onder andere zeilen, peddelen en op de kop fietsen.

Voor zij die ‘s avonds nog energie hebben, is er een happas-wedstrijd, het draaiend rad, de prijsuitreiking van de wedstrijd en als uitsmuiter een optreden van Groove Department.

Op zondag 4 september het traditionele Merkesilen. De start is bij de brug over de oude zandsloot. De Merke wordt afgesloten met het Matinee in Café Zevenwouden. Het complete programma is te vinden op www.facebook.com/merketerherne.