Cursussen fotografie in Joure en Sint Nyk

JOURE - Als je weet hoe je een camera handmatig moet instellen, kun je de mooiste foto’s maken. In ‘t Haske in Joure en Zalencentrum Sint Nyk starten binnenkort fotografiecursussen waarbij deelnemers leren hoe ze hun camera goed kunnen instellen. Ook cursussen fotobewerking staan op het programma.

De docenten zijn Roland Bouma en Greetje Keuning van FRB Fotografie. Al bijna vijftien jaar geven ze cursussen in in heel Noord-Nederland.

Veel mensen fotograferen met hun camera op de automaat. Deze functie laat echter maar een fractie zien van wat er mogelijk is. Allerlei handmatige instellingen van het toestel leiden tot een fraaier en krachterig resultaat. Bij de basiscursus leren deelnemers hun camera begrijpen en beheersen.

Een cursus omvat zeven lessen van elk drie uur, die eens in de twee weken op een avond worden gegeven. Tijdens elke les komt theorie aan bod die thuis weer nagelezen kan worden in het cursusboek. Maar uiteindelijk gaat het om de praktijk, en dus wordt er veel geoefend tijdens de lessen.

Het huiswerk bestaat uit het maken van foto’s. Deelnemers krijgen elke les persoonlijk opbouwende reacties van de docent. Na de basiscursus is specialisatie mogelijk in richtingen als Portret & Model, Landschap &Natuur, Macro, baby- en bruidsfotografie, et cetera.

De cursussen starten tussen 26 augustus en 7 september. Voor meer informatie en aanmelden: tel. 0516-461938 en www.FRBfotografie.nl.