Trio Animando treedt op in kerk Lemmer

LEMMER - De Hervormde kerk en de Lemster Toer zijn dit jaar driehonderd jaar oud. Tijdens Tsjerkepaad wordt hier extra aandacht aan geschonken in de vorm van muzikale optredens. Zaterdag 27 augustus om 15.00 uur is het de beurt aan trio Animando.

Sinds eind 2015 vormen de leden Nadine Blaak ( piano), Chloë Elsenaar (viool) en Kevin Visser ( klarinet) het trio Animando. Samen studeerden de leden aan het Zwolse conservatorium.

Kevin Visser is een klarinettist met veel podiumervaring. Hij speelt in verschillende ensembles. Als solist heeft hij op mogen treden met het Mariinsky orkest op de grote podia van New York. Kevin is voormalige inwoner uit Lemmer.

Nadine Blaak, speelt al sinds haar zesde jaar piano. Zij is vast pianiste bij IJsselheem Theodora de Wael huis. Daarnaast geeft zij pianoles in haar eigen woonplaats.

Chloë Elsenaar heeft op zesjarige leeftijd haar eerste vioolles gekregen. Veel podiumervaring heeft ze opgedaan als soliste, concertmeester van het Jeugdsymfonieorkest “De Vuurvogel”. Zij wordt regelmatig gevraagd als gastvioliste en geeft les aan een aantal leerlingen.

Mensen die de kerk bezoeken, kunnen niet alleen genieten van de muziek. Ze krijgen ook toelichting op het interieur. Voor jongeren is er een lesbrief over de kerk die ze kunnen gebruiken voor hun zoektocht door de kerk. De kerk is open van 13.30 tot 17.00 uur.

In de bovenzaal van het Museum Lemmer tot 1 oktober een tentoonstelling ingericht over de geschiedenis van de driehonderd jaar oude Hervormde kerk en de Lemster Toer.