Delfstrahuizen niet opgewassen tegen Sleat

SLOTEN - Na drie oefenwedstrijden en aantal trainingen speelde Delfstrahuizen afgelopen weekend de eerste van drie bekerwedstrijden. Tegenstander was Sleat, en die won op eigen veld met 3-2.

Met veertien fitte spelers reisde Delfstrahuizen af naar de stad Sloten voor de eerste bekerwedstrijd. Eentje met een spannend verloop. Want Sleat begon sterk. De ploeg had het meeste balbezit en had in de eerste helft al de 1-0 binnen. Aan de kant van Delfstrahuizen waren er kleine kansjes voor Hendrik Hof en Arjen Wever, maar die leidden niet tot een doelpunt.

Trainer Martin de Jong gaf de ploeg in de rust de nodige aanwijzingen. Dit resulteerde in een beter spelend Delfstahuizen in de tweede helft, al moesten de heren eerst nog de 2-0 incasseren na een snel genomen vrije trap vanaf de rand zestien.

Kort daarop pareerde keeper Sander Koopman nog een inzet van de spits toen deze alleen op hem af kwam. De gasten kwamen na een uur steeds beter in de wedstrijd. In de 63ste minuut werd er overtreding gemaakt op Kevin. Hij zorgde zelf met een mooie vrije trap voor de aansluitingstreffer.

In de 66ste minuut werd Steffen Mulder van achteruit aangespeeld en via een paar mooie bewegingen stuurde Steffen twee man van Sleat het bos in. Hij besloot zijn fraaie actie met steekpass op Kevin, die via een bekeken schuiver de gelijkmaker op het scorebord bracht.

Delfstrahuizen bleef op dreef; een derde doelpunt leek in aantocht, maar de keeper van Sleat toonde zijn goede kwaliteiten. Uiteindelijk viel de 3-2 aan de andere kant. Na een redding van Sander tikte Hellen Cattel via de rebound zijn derde van de middag binnen. Bij deze score bleef het.

Dinsdag 23 augustus kunnen de heren uit Delfstrahuizen zich revancheren tegen FoutbalForieningStobbegea (FFS) uit Vegelingsoord. De wedstrijd begint om 18.45 uur op Sportpark De Kampen.