Matige wind speelt aftrap zeilavonden open boten WSV Zevenwolden parten

LEMMER - De zeilcompetitie van WSV Zevenwolden is donderdag de eerste van drie zeilavonden afgetrapt. Zeventien boten namen het op de Grutte Brekken tegen elkaar op.

Bij het begin van de zeilrace stond er al een matige windkracht twee. Toen die halverwege ook nog eens afnam naar windkracht één, was wedstrijdleider Nanne Wienia noodgedwongen om de wedstrijd op baan D, de dubbele gatebaan, in te korten naar één wedstrijd.

Bij de kielboten, negen deelnemers, pakten Lieuwe Bergstra en Robert de Jong (Sailhorse) de overwinning. Als tweede eindigde Marc Hoogland (Centaur). Derde werden Frans en Marianne Hogeterp (BM’er).

In de klasse van de zwaardboten waren acht deelnemers. Daar ging de strijd om de eerste plaats tussen Tonny Kroes en Arjenne Dijkstra, beiden in een Finnjol. Bij elke boeironding was het stuivertje wisselen om de koppositie. De laatste slag naar de finish was het voordeligst voor Dijkstra, die de winst pakte. Kroes eindigde als tweede. De derde plaats was voor Wouter Kroes (Laser).