Brunch en nostalgische kermis tijdens Jouster Merke

JOURE - Ter ere van het 550-jarig jubileum van de Jouster Merke, vindt zaterdag 24 september een feestelijke brunch plaats in de Midstraat. Iedereen kan aanschuiven; er staan 1500 stoelen klaar.

In de Midstraat komen lange tafels te staan waar iedereen kan aanschuiven voor de brunch. Straatmuzikanten zullen de brunch muzikaal omlijsten. Op het menu staan verschillende broodjes en streekproducten. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de VVV in Joure.

Tijdens de viering van 550 jaar Jouster Merke is er ook een nostalgische kermis. Een kermis met karakteristieke luchtschommels, een oud reuzenrad, een authentiek poffertjes paviljoen en vele andere attracties.

In het jaar 1466 kreeg Joure het recht op het houden van een weekmarkt, dit werd later de ‘Jouster Merke’. Dit jaar viert de Jouster Merke haar 550ste jubileum. Een mijlpaal want het is daarmee niet alleen de langstlopende jaarmarkt van Friesland maar van de hele wereld.

De Jouster Merke 2016 vindt plaats van 22 september tot en met 26 september. Meer informatie: www.facebook.com/JousterMerke.