Echten-Delfstrahuizen in teken jaarlijkse feestweek

Joure - Oranjevereniging Echten-Delfstrahuizen e.o. houdt van 11 tot en met 17 september de jaarlijkse Feestweek Echtenerbrug e.o. De voorbereidingen lopen nu ten einde en het feest kan beginnen.

Op zondagochtend 11 september houdt de tentdienstcommissie een tentdienst. De dienst wordt geleid door mevrouw De Vries-Terpstra. Medewering iser van het Lemster Mannenkoor. De avonddienst staat in het teken van muziek en zingen met medewerking van gospelkoor Manna, Fanfare Us Ideael – Nieuw Leven en Jongerenorkest The All-stars.

Op dinsdag 13 september gaat de feestweek verder met de dorpsspelen. Op woensdagmiddag worden de kinderen tijdens de Spel en Doe Kindermiddag vermaakt. ’s Avonds staan de mannen van GeDoBr op het toneel met de theatershow ‘Echte Keardels’.

Op donderdag staat traditiegetrouw de kinderplaybackshow en de playbackshow voor volwassenen op het programma met tijdens de pauze en na afloop een optreden van De Suskes.

Op vrijdagavond treedt Q5 New Style op met medewerking van DJ Jeroen Gras. De feestweek wordt op zaterdag afgesloten met ’s ochtends een kinderfietsoptocht onder begeleiding van Fanfare Us Ideael – Nieuw Leven. De optocht eindigt bij het feestpaviljoen waar op dat moment de Tsjûkemerke al in volle gang is.

Tijdens deze markt is er een diversiteit aan stands aanwezig. Verder zijn The Linedancers onder leiding van Rinus Boonzaaijer aanwezig. Ook komt Harrie Harrewar langs. De act met honden en eenden uit Houtigehage. Verder is de feesttent het start- en finishpunt van de tweede wielerronde ‘Rûntsje Tsjúkemar’. Deze ronde, georganiseerd door SWPO, betreft drie rondjes voor amateurs om het Tjeukemeer van ongeveer veertig kilometer per ronde. Er is dit jaar een wedstrijd voor de heren en dames.

De zaterdag wordt afgesloten met de band Session and The Bounty Hunters ft. Johannes Rypma. The Bounty Hunters is een trio met Johannes Rypma op basgitaar en lead vocal, Hille de Jong op gitaar en Robin Lammers op drums.

Meer informatie staat op http://oranjevereniging-

echtenerbrug.nl/.