45 jaar basketbal in Joure

JOURE - Basketballvereniging Oaters Joure, voorheen Titanic en VKH, bestaat dit jaar 45 jaar. Om dit te vieren wordt er op zaterdag 15 oktober een reünie gehouden voor alle (oud)leden.

45 jaar geleden, in 1971 werd er voor het eerst in clubverband gebasketbald in Joure. Erik de Vries, Timo Deen en Annemarth Straatsma richtten destijds de basketballvereniging Titanic op. Deze jongeren deden zomers actief mee aan zeilwedstrijden en wilden in de winter de conditie op peil houden. Zij vroegen gymnastiekleraar J. v.d. Veen om hen te trainen. Dit bleek een succes, want in korte tijd waren er meer dan zestig gegadigden. In 1971 is dan ook officieel de basketballvereniging opgericht.

In de Jouster Courant van 11 maart 1971 werd de jeugd in Joure opgeroepen om lid te worden. Een damesteam en een jongensteam gingen competitiewedstrijden spelen. Er werd fanatiek gebasketbald in de zaal van de Scheen en de Harddraversweg. Dat jaar eindigden de dames op een tweede plek en de jongens op een derde plek in de competitie.

Inmiddels is de alsmaar groeiende vereniging verhuisd van sporthal De Stuit naar Sportfun en spelen negen van de elf teams competitiewedstrijden. Ook heeft er kortgeleden wederom een grote basketballwedstrijd plaatsgevonden. Wil jij terugkijken met je (oud)teamgenoten op deze fantastische tijd? Zaterdag 15 oktober wordt er een reünie georganiseerd. Meer informatie over de reünie is te vinden op de website van Oaters, www.oaters.nl.

Lees het hele verhaal van Geartsje Stoker in de papieren editie van woensdag 7 september.