Kennismaken met nieuw cursusaanbod

JOURE - Vrijdagavond was het plein bij de Brede school in Joure het toneel voor het Kunstplein, gehouden door it Toanhûs. Het plein werd voor de gelegenheid omgetoverd tot marktplein.

In diverse kramen stonden de docenten met materialen en kunstwerken om de mogelijkheden van hun cursus te laten zien. Naast de diverse teken en schilder cursussen kon men ook terecht bij onder andere beeldhouwen, keramiek en de cursussen voor de peuters en kleuters zoals LiedjesSpeelplein en Kinderflute. Nieuw was de workshop Zelf portret maken op zelfgeschept papier. Een samenwerking tussen Esther Eggink en Siska Ruiter van Ruitervorm. Ook voor de kinderen was er van alles te doen. Er werd geschilderd, gekleid, geblazen en instrumentjes geknutseld. Grote hit was ook de portretfotografie waar je alleen of met je familie op de foto kon. Natuurlijk was er een koffiehoek en werd er sfeervolle muziek gemaakt door diverse docenten onder andere een trio bestaande uit Berthe Haringsma op fluit, Jenny Luth op viool en Emily Diepeveen op piano.

De meeste cursussen gaan van start in de week van 19 september. Er zijn bij alle cursussen van de afdelingen muziek, kunst & design en theater nog wel wat plaatsen vrij. Voor informatie en aanmelding gaat u naar de site www.toanhus.nl.