60-jarig jubileum SNVV sportief succes

Sint nicolaasga - In het kader van het 60-jarig bestaan beleefde volleybalvereniging SNVV uit Sint Nicolaasga het afgelopen weekend een groots sportevenement, met als rode draad een 24-uurs volleybaltoernooi. Van de opbrengst wordt tachtig procent aan het Foppe Fonds gedoneerd.

Kippenvel

,,De klanken van het Fries Volkslied, gezongen door Shantykoor De Headammers voorafgaand aan de laatste wedstrijd van het 24-uursvolleybalevenement, was het allermooiste moment van ons zeer geslaagde sportweekend’’, vindt Arjen Rijpkema, één van de spelers en daarnaast ook bestuurslid van de volleybalvereniging. ,,Iedereen had kippenvel, de spelers en ook de mensen op de tribunes. Deze laatste wedstrijd op zaterdagmiddag was tegen het huidige bestuur van onze volleybalclub. We hebben er een prachtige strijd van gemaakt. Na het laatste fluitsignaal van gelegenheidsscheidsrechter Foppe de Haan was de eindstand 22 - 22.’’ De oud-trainer van sc Heerenveen sprak na afloop zijn bewondering uit voor de organisatie van het evenement.

Activiteiten voor jong en oud

De activiteiten gingen vrijdag 7 oktober om 17.00 uur van start in de Doniahal. Na de feestelijke opening ging een team van SNVV, bestaande uit 11 spelers, vierentwintig uur volleyballen tegen 48 verschillende tegenstanders, een pittige uitdaging. ,,Het is gelukkig heel goed verlopen. We hebben het allemaal volgehouden’’, vertelt Arjen. ,,Ongeveer een jaar geleden zijn we gestart met de voorbereidingen van dit weekend en we hebben met elkaar een sterke band opgebouwd. We zijn dan ook heel blij dat het hele weekend prima is verlopen. We hebben activiteiten voor alle leeftijden georganiseerd, want SNVV is een echte familieclub. Veel teams hebben bijgedragen aan de organisatie van bijvoorbeeld de herfstmarkt, de Oud-Hollandse spelen en ga maar door. Van de non-stop volleybalwedstrijden, het regelen van kinderopvang, de brandweerdemonstraties, de volleybalclinic, het ontbijt op zaterdagmorgen, de veiling tot en met het eindfeest op zaterdagavond hebben veel vrijwilligers en sponsoren zich ingezet om er een onvergetelijk weekend van te maken. En dat is gelukt.’’

Mooie opbrengst

Voorzitter Yke Faber van het Foppe Fonds mocht zaterdagavond een cheque in ontvangst nemen met daarop een bedrag van maar liefst € 12.736.-. ,,Het is een voorlopig bedrag’’, besluit Rijpkema. ,,Het definitieve bedrag zal later bekend worden, want nog niet alle kosten en opbrengsten zijn hierin al verwerkt.’’ SNVV kan terugkijken op een zeer geslaagd jubileumweekend.

Gea de Jong-Oud