Lorenzo Punter Nederlands Kampioen grasbaanracen

NOORDWOLDE - Lorenzo Punter is afgelopen zondag in Noordwolde Nederlands Kampioen Grasbaanracen geworden. Het lid van Flying Boetoe Joure streed om de laatste punten in het kampioenschap.

Hierbij was de follow up ST2 klasse de finale van de dag. Met twee koplopers met een gelijk aantal punten in het klassement moest hier de beslissing vallen. Lorenzo Punter uit Wolvega en Lazar de Vries uit Opende waren de beide titelkandidaten. Gedurende het seizoen was het steeds stuivertje wisselen om de koppositie in het klassement en de strijd in deze sterk bezette klasse was hevig. Met tien man aan het startlint in de series en een sterk rijdersveld werd er begonnen aan laatste wedstrijd in Noordwolde. Het was zaak met een klassering bij de eerste drie door de series heen te komen om rechtstreeks in de a-finale te komen. In hun eerste serie zaten de beide rijders niet bij elkaar in. Lazar de Vries werd derde in zijn serie en Lorenzo Punter behaalde een tweede plaats in zijn serie. Beide mannen hadden nog een serie te gaan om de laatste punten voor de a-finale veilig te stellen. Dit keer zaten de beide mannen bij elkaar in. Deze serie werd gewonnen door Lorenzo Punter en Lazar de Vries eindigde op een derde plaats. Dit was voor beide rijders voldoende om rechtstreeks door te gaan naar de a-finale. Totaal tien rijders gingen door naar deze finale en de punten werden op nul gezet. Voor iedereen dus weer even veel kansen.

Lorenzo Punter die op basis van de eerdere series eerder zijn startplek mocht kiezen dan Lazar de Vries, koos voor de op een na buitenste plek terwijl Lazar de Vries de op een na binnenste plek koos. Degene die voor de ander zou eindigen mocht zich Nederlands kampioen noemen. Lorenzo Punter pakte kopstart en gelijk na de eerste bocht zaten de beide titelkandidaten al achter elkaar. Het werd een zinderende finale. In vier ronden moest de beslissing vallen. Beide rijders liepen weg van de rest van het veld en Lorenzo Punter bleef tot het ingaan van de laatste bocht in leidende positie. Lazar de Vries kwam buitenom langszij maar met een knap bekeken actie stak Lorenzo Punter weer binnendoor en mocht zich Nederlands kampioen follow up ST2 van 2016 noemen. De eerste twee plaatsen in het kampioenschap geven recht op deelname in de hoogste divisie, de shorttrack ST2 klasse, waarin we beide mannen volgend seizoen terug gaan zien.