Proef de kunst in Terherne

TERHERNE - Dit jaar wordt op 21, 22 en 23 oktober voor de zesde keer Proef de Kunst gehouden in watersport- en Kameleondorp Terherne. Een driedaagse kunstroute in de herfstvakantie die op de laatste dag (de zondag) gecombineerd wordt met een culinaire hapjesroute.

Proef de Kunst is er weer in geslaagd een afwisselend aanbod aan kunst samen te stellen. In totaal exposeren er ruim veertig kunstenaars, van enthousiast (Terhernster) amateur tot professioneel. De expositielocaties worden gevormd door de diverse horecagelegenheden, maar ook door eigen ateliers, een oude loods, een werkplaats en diverse tuinen. Voor iedere exposant wordt geprobeerd een passende ruimte te vinden voor het werk. Dit levert soms verrassende combinaties op; wat dacht u bijvoorbeeld van speciaal bewerkte bruidsjurken in een kerk? Nieuw dit jaar is de aandacht voor ‘special arts’: Miranda Dijkstra won de Special Award 2011. Een deel van haar nieuwe werk zal bij Proef de Kunst te zien zijn. Ook zullen er demonstraties zijn; op zaterdag is er een demonstraties ‘woodcarven’ en gedurende het weekend zijn diverse schilders aan het werk. Op de vrijdagavond is er een optreden in Paal 43: om 20.30 uur treedt Arno van der Heyden op met zijn cabaretvoorstelling “U bevindt zich hier”. Details over de kaartverkoop vindt u op de site.

Uniek bij Proef de Kunst is de inzet van gratis watertaxi’s. Terherne ligt in het waterrijke gebied van De Fryske Marren. Met een bootje naar de volgende kunstlocatie gebracht worden en ondertussen genieten van de omgeving maakt deze kunstroute extra aantrekkelijk. Dit jaar zal er ook een pendelbusje rijden om de ‘uithoeken’ met elkaar te verbinden. Naast de kunstroute is er op zondag de culinaire hapjesroute. De deelnemende horecagelegenheden uit Terherne doen dan weer hun best iets bijzonders klaar te maken. Met gebruik van de Hapjes-strippenkaart kan men bij een van de deelnemende horeca genieten van de kunst in combinatie met culinaire verrassingen.

Alle locaties zijn op loopafstand, maar om alles op een dag te zien zal er stevig doorgelopen moeten worden. Vooraf plannen kan door op www.proefdekunst.nl te kijken. Daar vind u alle informatie en beeldmateriaal van de kunstenaars en over tijden van de demonstraties en de voorstelling.