Zesde editie Reünieconcert

HEERENVEEN - Het zijn drukke dagen voor Jouster Will Vandersloot. De belangstelling voor het Reünieconcert op 28 oktober in het Heerenveense Fun Plaza is namelijk overweldigend.

Maar de zesde editie van dit jaarlijkse Goud-van-oud feest kent dan ook een aantrekkelijk programma met tribute bands van Abba, Deep Purple, Eagles en Stones. Ook aan de aankleding van Fun Plaza wordt zorgvuldig aandacht besteed. De zaal wordt sfeervol ingericht met herkenbare items uit de jaren ’60 en ’70, zoals posters van het boek Ik Jan Cremer en Brigitte Bardot. En dat spreekt jong en oud aan. Medeorganisator Geert Bosman: ,,We zien steeds vaker dat de 50-plussers hun kinderen meenemen en de 30-plussers hun ouders. Dat is geweldig natuurlijk, maar ook niet zo verwonderlijk. Want voor 20 euro heb je een unieke avond met de sound van toen en een grote kans dat je een kennis van vroeger tegen het lijf loopt die je al jaren niet meer hebt gezien.’’

Zoals bekend wordt het concert dit jaar voor het eerst in Fun Plaza bij het Abe Lenstra stadion gehouden en niet langer in een grote feesttent. Vandersloot: ,,De belangstelling wordt ieder jaar groter en we zijn altijd een paar dagen bezig met het plaatsen van de tent en deze een beetje leuk aan te kleden. Dat is een enorme klus en er komt heel wat bij kijken. Parkeerplaatsen, kassa, controle, garderobe, bar, toiletten, aggregaten voor koeling, licht en geluid, verwarming enzovoort. We hebben toen eens gekeken bij de buren en werden met open armen ontvangen. Fun Plaza is ruimer, beschikt over alle faciliteiten en heeft ook nog eens een leuk bruin café waar mensen even rustig bij kunnen praten. Daar was wel vraag naar, maar in een tent heel lastig te realiseren.’’

Zoals gezegd klinkt het programma als een klok. De Engelse band Abba Gold wordt door de vakpers geroemd als de beste Abba tribute band ooit. Sir Richard Branson van Virgin Records liet hen maar liefst 2 keer invliegen om een show te geven in Miami (USA). Een groter compliment is bijna niet mogelijk, want deze ‘Man of the world’ heeft vergelijkingsmateriaal te over als eigenaar van een platenmaatschappij.

‘Stormbringer’ is de meest authentieke Deep Purple tribute band in Nederland en zeker die met de beste sound. De band bestaat uit gelouterde muzikanten met een gemeenschappelijke liefde voor classic rock en Deep Purple in het bijzonder. Nummers als ‘Smoke On The Water, Woman from Tokyo, Highway Star en Hush’ zullen niet ontbreken. En zanger Stan Verbraak (ex-Helloise) haalt met gemak de hoge noten in de onsterfelijke Deep Purple klassieker Child In Time.

De Eagles Tribute band is ontstaan uit de countryband Desperado. Deze formatie speelde al met vele grootheden uit de countrywereld zoals Kenny Rogers en Don Williams. In 2004 werd besloten een serieuze tribute band van de Eagles op te zetten. De groep werd voor dat doel uitgebreid met twee extra topzangers: Wim van der Vliert en Jan Buis. Wim komt uit Cash On Delivery waar Ilse de Lange lange tijd aan zijn zijde stond. Jan toerde als zanger/gitarist 12 jaar lang met André Hazes en was bandleider van Hollywood Boulevard.

De Stones tribute wordt verzorgd door de Friese The Hangouts. Deze band maakte een ijzersterke indruk op het reünieconcert van maart in Joure, reden voor de organisatie om ook Heerenveen kennis te laten maken met dit vijftal. Want organisator Vandersloot is er zeker van dat de zaal volledig uit zijn dak gaat wanneer deze mannen het podium betreden. De band heeft een rijke podium geschiedenis en in voorprogramma’s gestaan van onder andere Cuby and the Blizzards, Dan Baird (I Love You Period) en The Brandos.

Vrijdag 28 oktober. Fun Plaza, deur open: 19.30 uur. Eerste optreden rond 20:15 uur. Kaarten via de website: reunieconcert.nl