Honderd Oaters samen voor reünie

JOURE - B.V. Oaters heeft het 45-jarig jubileum niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Ruim honderd (oud-)basketballers zagen elkaar zaterdag na jaren weer terug. De gymzaal aan de Scheen in Joure, waar het voor de basketballers vanaf het eerste uur allemaal begon, werd omgetoverd tot feestzaal. Alle (oud-)leden van Oaters waren van harte uitgenodigd om er een mooi feestje van te maken.

Natuurlijk was mascotte ‘Oatie’ ook aanwezig. De avond was bestemd voor de volwassenen. Onder het genot van een hapje en een drankje kwamen de oude verhalen weer boven borrelen. Tijdens de avond werden er oude tenues geveild en kon je leuke prijzen winnen door mee te doen met de loterij.

In de zaal was ook een tafel ingericht waarop allemaal oude foto’s, krantenknipsels en spelerspassen lagen. Er werden oude filmpjes afgespeeld en foto’s op de muur geprojecteerd. Aan de hand daarvan konden de feestgangers allemaal leuke herinneringen met elkaar ophalen. ,,Ik heb genoten, en wat was het leuk om al die oude foto’s weer terug te zien”, vertelt Tineke Kuindersma. Ook Hans Roelfsema heeft zich prima vermaakt. ,,Het was een gezellig feestje. Ik heb veel herinneringen kunnen ophalen met mensen die ik in jaren niet heb gezien of gesproken.”

Vanaf juli is de organisatie, die bestaat uit huidige- en oud leden van Oaters, al bezig met de voorbereidingen van de feestdag. Voorzitter Martijn Postma is tevreden met het resultaat: ,,Wat een fantastisch feest hebben we met z’n allen mogen beleven. Ik ben trots op de organisatie en alle vrijwilligers.” Er werd gedanst en gefeest tot laat in de avond. Over vijf jaar bestaat de vereniging vijftig jaar, of er dan weer zo’n spetterend feest zal plaats vinden is nog maar de vraag. Maar de (oud-)leden die aanwezig waren, zien dat zeker wel zitten.