Werkloze jongeren opgeleid tot buschauffeur

HEERENVEEN - Arriva en Pastiel hebben samengewerkt om jongeren in Fryslân vanuit een uitkeringsgerechtigde situatie aan het werk te helpen. Met succes: zes jongeren hebben hun opleiding afgerond en gaan aan de slag als buschauffeur.

Maandag gaven wethouder Janny Schouwerwou van de gemeente De Fryske Marren, Joke Brandsma van Pastiel en Anne Hettinga, voorzitter van de Raad van Bestuur van Arriva Nederland, hiervoor het officiële startschot. Zes jongeren zijn de afgelopen maanden opgeleid tot buschauffeur. Door middel van een intensieve theorie- en een praktijkopleiding zijn ze klaargestoomd om de verschillende facetten van het vak te beheersen.

Samenwerking Arriva en Pastiel

Met de kennis en ervaring van Pastiel is er samen met Arriva een traject gestart om jongeren vanuit een uitkeringsgerechtigde situatie aan het werk te helpen. Tijdens het opleidingstraject is Pastiel betrokken gebleven voor jobcoaching en begeleiding van de kandidaten. Beide partijen zijn zeer tevreden over het resultaat, namelijk duurzaam en betaald werk voor zes jongeren. Ook is de ambitie uitgesproken om op deze manier meer mensen bij Arriva op te leiden. Er is inmiddels gestart met een nieuw gezamenlijk project: de opleiding tot treinmachinist bij Arriva.