Twintig jaar Holtrop Slaapcomfort

JOURE - Holtrop Slaapcomfort viert haar twintig jarig bestaan in de Midstraat in Joure. Alweer twee decennia licht Sjoerd Holtrop voor over alle zaken die met een welverdiende nachtrust te maken hebben.

Holtrop was destijds 35 jaar toen hij in 1995 met Holtrop Slaapcomfort startte, maar de plannen waren er al langer. ,,Ik had veel geleerd bij Bruinsma Tapijt en de Wrede Meubelen’’, vertelt hij.,,,Ook ben ik in de leer geweest bij woninginrichters in Sneek en Heerenveen als vertegenwoordiger bij meubel- en bedden fabrieken. Daarbij had ik goed opgelet hoe winkels dit vak invulden. Ik wilde het graag wat persoonlijker maken; zelf de klant adviseren en zoveel mogelijk zelf op de winkelvloer staan. Het wachten was op een geschikt pand in de Midstraat. Dat het in Joure moest gebeuren, was wel duidelijk. Op een avond fietste ik, met mijn zoontje Stefan voorop, door Joure toen ik zag: Te huur Midstraat 44. Ik wist het direct, hier gaat het gebeuren. De daarop volgende weken is alles geregeld. Een collectie kopen, ontslag nemen bij mijn Brabantse baas en natuurlijk de verbouwing.’’

In 2001 kwam het voormalige bankgebouw van Meinze Hooghiemstra te koop. Midstraat 34 wisselde rond de Joustermerke van 2001 van eigenaar. In januari 2002, na een drastische verbouwing, was de verhuizing voltooid.

Het jongetje van het fietstochtje van toen, is nu mede-eigenaar van Holtrop Slaapcomfort. ,,Ik vind het machtig dat ik mijn vader mag opvolgen’’, zegt Stefan. Ze werken nu samen verder. Sinds 2007 is het bedrijf aangesloten bij het selecte gezelschap van De vereniging van Nederlandse Slaapvoorlichters. Over één ding zijn Stefan en Sjoerd het zeker eens: Met een Sleep & Dream matras, boxspring of bijbehorend product, lever je de klant veel extra comfort, nazorg en kwaliteit. Twee generaties werken met plezier aan één doel: uw welverdiende nachtrust.