Judoka’s Roelevink Sport in de prijzen

LEEUWARDEN - Judo Ruy Cammingaburen hield zaterdag 22 oktober het tweede Opstaptoernooi en het dertiende JRC Toernooi te Leeuwarden. Van Roelevink Sport deden er zeven mee aan het Opstaptoernooi en zes aan het JRC Toernooi.

Door goed te strijden in hun poules, ook verschillend van gewichtsklasse gingen de Roelevink Sport judoka’s met een goed gevoel weer naar huis. Ruth Hermens uit Rutten begon maar heeft helaas haar eerste partij verloren, haar tweede en derde partij heeft ze gewonnen met een ippon. Door goed te strijden mocht Ruth een tweede prijs in ontvangst nemen op het ereschavot.

Voor Yan Wijnsma uit Lemmer was dit zijn eerste judotoernooi. Yan heeft heel goed gejudood en heeft alle partijen gewonnen. Zijn eerste partij wint hij met een ippon, de tweede wint hij met een scheidsrechterbeslissing (een scheidsbeslissing is dan zijn er geen punten of straffen gevallen en moet de judoscheidsrechter een winnaar aanwijzen door te hebben gekeken naar onder andere wie er het meeste heeft aangevallen) dat is één punt, de laatste heeft hij ook met de hoogst mogelijke score gewonnen, een ippon dus. Ondanks dat het voor Yan zijn eerste toernooi was, mocht hij de tweede prijs in ontvangst nemen.

René van Spanning uit Sintjohannesga heeft goed gestreden op de judomat. René heeft één partij kunnen winnen met een ippon. Voor René helaas geen prijs. Jurek Cnossen uit Joure begint zijn wedstrijd zeer goed en hij maakt het ook zo af, want alles wint Jurek met een ippon. Voor Jurek is er de eerste prijs. voor Sven Jansen uit Lemmer zat het geluk vandaag niet zo mee. Door heel goed te hebben gestreden op de judomat heeft hij helaas al zijn vier partijen verloren. Ruben Velda uit Joure gaat vol goede moet de judomat op helaas verliest hij zijn eerste partij. Maar de tweede wint hij met ippon, de derde met een waza-ari en de laatste partij wint hij met een scheidsrechterbeslissing. Voor Ruben is de tweede prijs. Erik Rinke Hiemstra uit Joure begint zijn partij, maar heeft deze helaas verloren. Zijn tweede partij wint hij met een dikke ippon en de laatste is helaas weer een verlies. Voor Erik Rinke dus een mooie derde prijs.

Rowan van der Gaast uit Bantega zit in een sterke poule. Hij gaat met vol goede moed de judomat op en hij verliest helaas partijen. Sven van der Staal uit Lemmer gaat er helemaal voor want hij wint de eerste en tweede partij met een ippon, helaas verliest hij de derde partij, maar hij maakt het weer helemaal goed bij zijn laatste, want die wint hij ook met een ippon. Sven ontvangt de eerste prijs.

Voor Hessel van der Bij uit Lemmer wint de eerste partij met een scheidsbeslissing, de tweede verliest hij helaas en de derde wint hij met een ippon. Voor Hessel is er de derde prijs. Jorn van der Sluis uit Lemmer moet eerst strijden voor een plek in de finale, voordat hij kan judoën voor de prijzen. Er is namelijk twee keer een voorpoule van vier deelnemers. De eerste partij verliest hij, de tweede wint hij met een waza-ari en de laatste heeft hij helaas ook verloren. Voor Jorn dus helaas geen plek in de finale.

Sven de Vries uit Joure begint zijn eerste wedstrijd uitmuntend want deze wint hij met een ippon, de tweede verliest hij en de derde wint hij weer met een ippon, maar helaas verliest hij de laatste partij. Voor Sven is er een derde prijs.