Afscheid Repair Café Joure

JOURE - Vrijwilligerscoördinator Sietske de Jong stopt met haar werkzaamheden voor het Repair Café in Joure. Elke maand kan iedereen met kapotte spullen terecht bij het Repair Café.

Vind je het zonde om waardevolle spullen weg te gooien, is er iets met je laptop of je telefoon, ben je gehecht aan bijvoorbeeld een kledingstuk of heb je niet zo veel te besteden dan is een bezoek aan het Repair Café in Joure de moeite waard. ,,Er zijn op dit moment al meer dan driehonderd Repair Cafés in Nederland’’, vertelt Sietske de Jong. Na vier jaar als vrijwilligster actief te zijn geweest, stopt zij met haar werkzaamheden. ,,Twee dingen heb ik altijd als heel bijzonder ervaren. Op de eerste plaats het vakmanschap. Er worden hele bijzondere reparaties verricht. En daarbij komt de sfeer. Naast de gezelligheid en het kopje koffie klinken de Friese, de Nederlandse en zelfs de Arabische taal door elkaar. Zodra echter de gereedschappen tevoorschijn komen, vormt de taal geen enkele belemmering meer. Dan begrijpt iedereen elkaar en wordt er vakwerk geleverd.’’

Marjon Zijta van het Repair Café bedankt Sietske de Jong heel hartelijk voor haar inzet. Zij besluit met een oproep. Het Repair Café is op zoek naar iemand die de werkzaamheden van Sietske (het coördineren van de vrijwilligers) kan overnemen. Daarnaast wordt een extra naaister gevraagd voor de reparatie van kleding. Het Repair Café is iedere derde vrijdag van de maand geopend van 19.00 uur tot 21.00 uur in het gebouw van Miks Welzijn aan de Brugstraat in Joure.