Uniek filmconcert Jouster Fanfare moet gemeente overtuigen

JOURE - Na het succesvolle Simmerpromsconcert afgelopen zomer houdt de Jouster Fanfare 12 november opnieuw een bijzonder concert genaamd ‘At the movies’.

De evenementenhal in Joure zal omgetoverd worden tot een grote bioscoopzaal waar het publiek kan genieten van filmbeelden met live-muziek. Professioneel licht en geluid met groot beeldscherm zorgen voor een unieke totaalbeleving. Voor dit bijzondere concert is toporkest Fanfare ‘De Hoop’ uit Stellendam uitgenodigd. Zij spelen een bijzonder en uniek fanfarewerk met theatraal karakter waarbij beelden, muziek en zang gecombineerd worden met verhalen vertelt door stemkunstenaar Frans Limburg met als thema Het eiland Goeree-Overflakkee. Het muziekwerk beleeft zijn wereldpremière in Joure.

Het concert wordt door de werkgroep ‘Kracht door verbinding’ aangegrepen om de gemeenteraad en B&W te laten zien wat de mogelijkheden zijn van de evenementenhal als concertzaal. De werkgroep strijd voor het behoud van de evenementenhal voor diverse muziek- en toneelverenigingen die door de plannen van de gemeente dakloos dreigen te worden. De presentatie ligt in handen van Simone Scheffer. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera Joure. Meer informatie is te vinden op de website van de Jouster Fanfare.