Nieuwe beleefgang in boerenstijl voor De Flecke

JOURE - De Flecke krijgt op de afdeling Suderfjild een 'beleefgang boerenleven', mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van De Flecke.

,,Het idee komt bij woonzorg- en behandelcentrum De Flecke zelf vandaan’’, vertelt Patricia Koopmans, penningmeester van de Stichting. ,,Het is een mooi geheel geworden. De beleefgang neemt de bewoners mee naar het boerenleven, toch de oorsprong van deze omgeving. Met foto's, schilderijen, een grote wandschildering en ook voorwerpen die hiermee te maken hebben, ervaren de oudere mensen de vertrouwde sfeer van weleer.’’

Woensdagmiddag 9 november wordt de gang feestelijk geopend door twee bewoners. Voorzitter Klaas Kloosterman zal de belangstellenden toespreken en daarna gaan de bewoners met hun familie gezellig eten. ,,Onze stichting heeft als doel de bewoners van De Flecke iets extra's te bieden. In het verleden hebben we bijvoorbeeld een kerkorgel gedoneerd. Ook konden wij een biljarttafel aanschaffen, een bijdrage voor de bootvakantie schenken en een paro, dat is een therapeutische robotzeehond die reageert op mensen, aanbieden. Met de gelden die wij ontvangen van onze donateurs en de giften en legaten zijn wij in staat de bewoners van De Flecke steeds met iets nieuws te verrassen. Dat is elke keer opnieuw heel mooi en bijzonder’’, besluit Patricia Koopmans.

Gea de Jong-Oud