Wat doet mijn kind op internet

JOURE - Voor kinderen zijn digitale media de gewoonste zaak van de wereld. Ze brengen steeds meer tijd online door. Als ouder moet je je kind kunnen begeleiden in de digitale wereld en dat kan best lastig zijn.

Hoe lang mag mijn kind op een beeldscherm? Welke spelletjes en apps zijn geschikt? Wat is Sexting, grooming en cyberpesten? Deze en nog veel meer vragen worden in de Week van de Mediawijsheid besproken en toegelicht door MediaCoaches Christa van Diepen van GGD Fryslân en Djûke Elzinga, mediacoach Bibliotheken Mar en Fean. Zij zullen tijdens twee bijeenkomsten stilstaan bij de kansen en bedreigingen die digitale media kinderen brengen. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor ouders met kinderen tot dertien jaar. De toegang is gratis en de koffie en thee staat klaar. Na afloop is er een hand-out met de belangrijkste tips en websites die ter sprake zijn gekomen.

Bibliotheek Joure: Maandag 21 november van 10.00 – 11.30 uur en donderdag 24 november van 19.30 – 21.00 uur Aanmelden voor één van deze bijeenkomsten kan via bibliothekenmarenfean.nl/mediawijs of in de bibliotheek.