Joure maakt vuist voor verenigingen

JOURE - Joure heeft zaterdag een vuist gemaakt voor de verenigingen. Honderden mensen bezochten het optredens van de Jouster Fanfare en Fanfare ‘De Hoop’ uit Stellendam.

Simone Scheffer praatte het geheel aan elkaar. ‘De Hoop’ liet in een uur het geluid van Goeree Overflakkee horen, begeleid door verhaal en beeld. De Jouster Fanfare speelde daarna ‘At the movies’, filmmuziek met op de achtergrond een gedeelte van een film.

Het concert werd door de werkgroep ‘Kracht door verbinding’ aangegrepen om de gemeenteraad en B&W te laten zien wat de mogelijkheden zijn van de evenementenhal als concertzaal. De meeste politieke partijen gingen in op de uitnodiging en kwamen luisteren naar de ideeen van de werkgroep. De reacties van de gemeenteraadsleden waren volgens de werkgroep ‘voorzichtig positief’. De FNP heeft maandag direct vragen gesteld aan het college om van de Evenementenhal ‘It lokaal’ te maken.

‘Kracht door verbinding’ strijdt voor het behoud van de evenementenhal voor diverse muziek- en toneelverenigingen die door de plannen van de gemeente dakloos dreigen te worden.