Jousters binden ook DKV(IJ) aan de zegekar

JOURE - De eerste thuiswedstrijd van het seizoen werd gespeeld tegen DKV(IJ) uit Velsen-Zuid. De eerste twee punten waren vorige week al redelijk eenvoudig binnengesleept, maar Joure verwachtte ditmaal een moeilijkere wedstrijd.

Dit bleek ook wel aan het begin van de wedstrijd, de Jouster korfballers kwamen door een knappe goal van Hilde Kiers nog wel op voorsprong maar DKV(IJ) maakte snel gelijk en kwam zelfs een doelpunt voor. Redmar Bijma noteerde hierna een vrije bal en ook Hilde Kiers was weer van afstand trefzeker. De bezoekers kwamen echter weer op gelijke hoogte een kwartier gespeeld te hebben stond er maar een 3-3 stand op het scorebord. Onder aanvoering van Jeanine de Leeuw en Marc Vrieseling werd er toen echter een gat geslagen. Zij waren beide tweemaal het eindstation van mooie aanvallen en Joure kreeg hierdoor wat meer lucht. Een domme fout zorgde ervoor dat DKV(IJ) nog iets dichterbij kon komen maar de Jousters gingen nog wel rusten met een comfortabele voorsprong. Wederom een ongekende luxe voor de thuisploeg, er werd makkelijk gescoord en verdedigend wist de tegenstander geen vuist te maken.

De tweede helft begon met de 3 e gescoorde vrije bal van Redmar Bijma. Hierna kwamen de bezoekers toch nog even dichtbij, maar verder dan drie doelpunten verschil konden zij niet komen. Marc Vrieseling scoorde de belangrijke 11-7 waardoor de opmars gestuit werd. Het andere vak kon niet achterblijven en Martijn van Dijk scoorde een uitstarter en Redmar Bijma was weer eens ongekend zuiver met een vrije bal. De laatste 5 minuten van de wedstrijd kende nog een onstuimig verloop, de dubbele wissel: Martin de Jong en Sierd van der Goot liet zich direct gelden door beide van afstand de korf te vinden. DKV(IJ) maakte echter ook uit het niets nog twee goals. Dit was natuurlijk lang niet genoeg voor de overwinning en Joure wist met groot verschil te winnen van DKV(IJ), 17-10.

Met wederom een doelpuntrijke overwinning staat Joure nu nog steeds op doelsaldo bovenaan. Volgende week volgt wedstrijd nummer drie tegen DSO uit Alkmaar en hoopt Joure wederom twee punten bij te schrijven.

Martijn van Dijk