Drie maal goud voor turnsters CSC Joure

ASSEN - In Assen vond zaterdag de eerste wedstrijd van de Noordelijke Competitie plaats voor de dames turnsters van de 1e en 2e divisie. Met drie gouden medailles voor CSC Joure turnsters Iris Bijker, Else Wind en Lieke Jouwsma, was het een zeer succesvolle start van het wedstrijdseizoen.

Iris Bijker en Rixt Haaijes beten het spits af bij de Pupillen 1 N2 (2e divisie). Iris draaide fantastisch en liet met een topscore van 53,925 de nummers 2 en 3 met meer dan 4 punten verschil achter zich. Rixt draaide keurig maar door een foutje op de brug eindigde ze op de 9e plek. Else Wind deed voor het eerst mee bij de Pupillen 1 N1 (1e divisie) en won net als Iris een gouden plak. In de andere baan turnde Maaike Steneker bij de Junioren 2e divisie een prima eerste wedstrijd. Ze haalde een nette 11e plaats in het tamelijk grote deelnemersveld van 24 turnsters.

In de laatste wedstrijd van de dag mochten Eline Sikkema en Lieke Jouwsma deelnemen bij de Jeugd1 N3 (2e divisie). Beide turnsters draaiden geweldig. Lieke Jouwsma ging met het goud naar huis en Eline eindigde op een nette 5e plaats. Op zaterdag 10 december is de tweede wedstrijd van de Noordelijke Competitie in Harlingen. Op basis van de resultaten van deze twee wedstrijden kunnen de turnsters zich plaatsen voor de Noordelijke toestelfinales aan het eind van het seizoen.