Punt Twa vrijwilligers enthousiast over hun werk

JOURE - Het is woensdag 7 december Nationale Vrijwilligersdag. Daarom wordt er die dag extra aandacht besteed aan de vrijwilligers van Punt Twa. Lida Muurling en Marcia Veenstra, beiden vrijwilliger bij Punt Twa, vertellen wat voor werk zij doen en waarom ze er zo enthousiast over zijn.

Lida: ,,Sinds juli ben ik officieel van start gegaan voor Punt Twa Regelhulp. Dit doe ik vier uur per week. Ik wilde altijd al graag vrijwilligerswerk doen en sinds ik zelfstandig ondernemer ben kan ik het goed combineren.” Marcia: ,,Ik werk voor Punt Twa als vrijwilligerscoördinator. Ik deed al vrijwilligerswerk bij Humanitas Thuisadministratie en hoorde via via dat deze vacature vrijkwam. Zo is het balletje gaan rollen.”

Lida: ,,Het leuke aan mijn functie is dat ik mensen kan helpen, bijvoorbeeld met het op orde brengen van hun financiële situatie. Het geeft me veel voldoening wanneer iemand mede dankzij mijn hulp zijn of haar situatie weer op de rit krijgt. Vrijwilligerswerk is overigens niet alleen zinvol voor de maatschappij. Ik ontwikkel mezelf op sociaal-maatschappelijk gebied en mijn netwerk is sinds ik dit werk doe enorm gegroeid.”

Marcia: ,,Punt Twa en ik zijn een gouden match. Ik heb elke keer zin om naar het werk te gaan. Ik was jarenlang teamcoach in de zorg maar heb op dit moment geen betaalde baan. Het is fijn om op deze manier weer collega’s te hebben. Dat inspireert me enorm. Ik maak me nuttig voor de maatschappij en tegelijkertijd denk ik dat vrijwilligerswerk me een stap dichterbij een betaalde baan brengt. Tot die tijd geniet ik ervan om de juiste match te vinden tussen mensen die vrijwilligerswerk zoeken en de beschikbare vacatures.”

Naast Marcia en Lida is Marion Zijta actief als mantelzorgvrijwilliger. Zij is het eerste aanspreekpunt voor mantelzorgers binnen De Fryske Marren. Timpaan Welzijn en Miks welzijn bundelen sinds oktober 2015 hun krachten op het gebied van mantelzorg, vrijwillige inzet en regelhulp. Dit doet ze onder de naam: Punt Twa. Twa staat voor twee, dus als inwoner van De Fryske Marren staat niemand alleen. Goed opgeleide vrijwilligers nemen de tijd om inwoners verder te helpen. Beroepskrachten steunen hen op de achtergrond.

Punt Twa is met meerdere vestigingen altijd in de buurt. Op dit moment zijn er leuke vrijwilligersvacatures. Benieuwd? Kijk dan op punttwa.nl/vacaturebank.

Mattie Kamminga, communicatie- en pr-vrijwilliger Punt Twa.