Raadsleden vol vertrouwen op de gevoelige plaat van cursisten Toanhûs

JOURE/LEMMER - In samenwerking met Tryater hebben cursisten Fotografie van It Toanhûs de raadsleden en wethouder van De Fryske Marren vastgelegd op de gevoelige plaat.

Aanleiding is het stuk van Tryater wat zij op 10 december spelen in de Hege Fonnen te Lemmer. ‘De wierheid fan Wylgeragea’. De foto’s worden eenmalig tentoongesteld voorafgaand aan de voorstelling.

Tryater heeft It Toanhûs benaderd met de vraag of de cursisten mee zouden willen werken aan deze tentoonstelling. Het thema van de tentoonstelling is ‘Vertrouwen’ dit als antwoord op het thema van het toneelstuk, onzekerheid en onbehagen.

Corina Bakker, Pieta Hiemstra en Sanne Eeken zijn vorige week onder leiding van fotograaf Maarten van der Wal, aan de slag gegaan. Ze hebben in ongedwongen sfeer foto’s kunnen maken van de gemeenteraadsleden van FNP, CDA, PvdA, VVD en D66. De tentoonstelling is eenmalig te zien voorafgaand aan de voorstelling van Tryater in de Hege Fonnen op 10 december. Op een later moment worden deze foto’s ook geëxposeerd in het gemeentehuis in Joure.

It Toanhûs is het centrum voor de kunsten van De Fryske Marren. Zij bieden cursussen en lessen op het gebied van Muziek, Dans, Theater, Kunst & Design voor de inwoners van de gemeente De Fryske Marren.