Benefietconcerten op Zorgboerderij BoerenBlij

HASKERHORNE - Rotaryclub Joure en Masako Otsuka organiseren op 20,21 en 22 december opnieuw een serie benefietconcerten op Zorgboerderij BoerenBlij.

Masako is pianodocent in Joure. Daarnaast treedt ze regelmatig op als solo pianiste. Via één van haar leerlingen kwam ze vorig jaar in contact met Cassy van den Bosch van ‘BoerenBlij’. Deze zorgboerderij in Haskerhorne verzorgt specialistische dagbesteding voor mensen die getroffen zijn door bijvoorbeeld de ziekte van Alzheimer, Parkinson of Dementie. Maatschappelijke betrokkenheid is voor Masako erg belangrijk. Dit blijkt ook uit haar lidmaatschap van Rotaryclub Joure. En zo ontstond het idee voor een reeks besloten concerten. Op meerdere dagen, zodat zoveel mogelijk eigen bezoekers van ‘BoerenBlij’ er van kunnen genieten. Vorig jaar waren de concerten een groot succes. Ook dit jaar worden het 3 bijzondere middagen. In totaal zullen ongeveer 20 muzikanten een boeiend programma laten horen. Naast Masako zelf, komen ook Trio Masé, duo Stimpel: ‘Buitenissig Vocals’, Froukje de Wit en een aantal leerlingen van Masako spelen en zingen.

De muziek staat in het teken van Kerst. Er is alle ruimte om ook de bezoekers actief te betrekken. De bekende kerstliederen bieden een uitgelezen mogelijkheid om mee te zingen. Alle muzikanten doen belangeloos mee. De overige kosten worden door Rotaryclub Joure gesponsord. Zo kan met recht gesproken worden van benefietconcerten.