BUSterbaarlik in de hoogste versnelling

OUWSTERHAULE - terbaarlik gaat in de hoogste versnelling met een afsluitende reeks voorstellingen in het Nationaal Openbaar Vervoermuseum in Ouwsterhaule.

Acteur, reisleider en kaartjesknipper Folkert Wesseling slaat daartoe de handen ineen met troubadour Adri de Boer en het koor Opus 3. De voorstelling Simmerjûn yn Desimber is geënt op de mooiste scènes uit BUSterbaarlik, aangevuld met passende muziek om de vermakelijke reis tot een goed einde te brengen. Het theaterspektakel BUSterbaarlik trok de afgelopen maanden een volle bus op de route om het Tjeukemeer. Terwijl acteur Folkert Wesseling zijn medereizigers trakteerde op een hilarische mix van cabaret en theater gleed het landschap aan hen voorbij.

De theatermaker is enthousiast over de nieuwe vorm van reizend theater in een beperkte ruimte. “De theatrale sfeer is dan zoveel beter, ieder heeft contact met elkaar en dat zorgt voor prachtige momenten”, aldus Wesseling. Na vier maanden stopt de succesvolle voorstelling. Elke reis verdient een hoogtepunt en dus besloot Wesseling van de afsluiting een feest te maken. Wesseling, De Boer en Opus 3 schakelen in december nog een paar keer naar de hoogste versnelling die de historische bus kan halen. Ze trekken letterlijk alles uit de kast om de decemberkou te verdrijven en de reiziger aangenaam te verwarmen op hun reis door de tijd en het denkbeeldige Friese landschap. Een arrangement met vele verrassingen en natuurlijk ‘poeiermolke’. Buiten is het ijzig koud, binnen aangenaam warm alsof de zomer nooit voorbij is gegaan.

De voorstelling Simmerjûn yn Desimber vindt plaats in het sfeervolle museum en de drie opgeknapte Oldtimer bussen die buiten op het terrein staan. Voor meer info: zie www.novmuseum.nl